Ryż Dziki Britta - elegancka odmiana w kuchni

Autor: pr 2 stycznia 2012 11:26

Ryż Dziki Britta - elegancka odmiana w kuchni

Ten niezwykły gatunek ryżu oferowany przez markę Britta ma cienkie, wydłużone ziarna w charakterystycznym czarno - brązowym kolorze, które w czasie gotowania zwiększają swoją objętość.

 Jego wygląd dodaje każdej potrawie elegancji a intensywny smak i orzechowy aromat czyni go doskonałym dodatkiem do wykwintnych dań głównych oraz przystawek. Najlepiej komponuje się z dziczyzną oraz drobiem a także z rybami, rakami, homarami lub innymi owocami morza.
Ryż dziki jest naturalnym źródłem białka roślinnego, w 100 g produktu znajduje się tylko 1 g tłuszczu przez ,co jest ceniony przez osoby znajdujące się na diecie niskotłuszczowej.

Obok wyjątkowego smaku i aromatu, jego zaletą jest wygoda przygotowania. Saszetki z ryżem wyposażone zostały w wygodne nacięcia ułatwiające wyciągnięcie ryżu z wrzątku oraz bezpieczne otwieranie gorącej saszetki bez obaw o poparzenie.

Ryż Dziki Britta dostępny jest w opakowaniach 4 x 50 g w sugerowanej cenie detalicznej 17,49 zł.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 11170

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane