Sok z kapusty - bomba witaminowa

Autor: portalspozywczy.pl 24 lutego 2009 15:01

Sok z kapusty - bomba witaminowa

Firma Victoria Cymes z Wałcza proponuje świeży Sok z kiszonej kapusty. To nowy produkt z linii "świeżych soków" tego producenta.

Świeży sok z kiszonej kapusty Cymes jest naturalnie mętny, niebarwiony, niepasteryzowany, niesłodzony i niekonserwowany. Okres jego przydatności do spożycia wynosi 7 dni od momentu wyprodukowania . Sok należy przechowywać w temperaturze 2ºC - 6ºC. 100 mililitrów soku to tylko 12 kalorii.

- Zimą kiszona kapusta jest chyba najbogatszym źródłem witamin z grupy B, witamin C i K oraz potasu, wapnia, żelaza i błonnika - zapewniają przedstawiciele producenta. Picie bogatego w witaminy soku z kiszonej kapusty ma poprawiać odporność organizmu oraz oddziaływać leczniczo na wątrobę, śledzionę, pęcherzyk żółciowy, żylaki odbytu, reumatyzm, gościec i arteriosklerozę.

Sok z kiszonej kapusty i inne świeże soki Cymes można kupić w sklepach spożywczych w specjalnie wydzielonych lodówkach. Jedna butelka zawierająca 250 mililitrów soku z kiszonej kapusty kosztuje 2,30-2,50 złotych.

Świeże soki Cymes zostały nagrodzone Laurem Konsumenta 2008 jako najpopularniejszy produkt na polskim rynku w kategorii "świeże soki".

 

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 10380

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane