Piątek, 19 września 2014 r.
Wyniki wyszukiwania dla słowa kluczowego: piekarnia RSS

Piekarnia zbudowana przez Polaków pomaga ludności z Nepalu

Piekarnia zbudowana przez Polaków, pomaga lokalnej ludności z Nepalu. Od trzech lat w pobliżu granicy z Tybetem działa piekarnia, z której zyski wspierają edukację w himalajskiej wiosce Syabrubesi - podaje IAR.

2014-09-16 09:25 » czytaj więcej

Brakuje rąk do pracy w branży piekarskiej. Piekarniom grozi upadek

Brak młodych osób chcących uczyć się zawodu to jeden z głównych problemów branży piekarskiej nie tylko w Polsce, ale i na świecie - uważają przedstawiciele tej branży. Ich zdaniem jeśli sytuacja się nie zmieni, to części piekarni i cukierni grozi likwidacja.

2014-09-10 21:01 » czytaj więcej

Nowy punkt piekarni Pod Telegrafem

We wrześniu sieć Pod Telegrafem uruchomiła sklep w Radomsku przy Placu 3 Maja.

2014-09-08 10:31 » czytaj więcej

System ERP Navireo w Piekarni Biełowieżec

Piekarnia-Cukiernia Biełowieżec w Korszach wdrażyła system ERP Navireo firmy InsERT. System pomógł zwiększyć wydajność produkcji, obniżyć koszty i nakłady pracy.

2014-08-21 10:46 » czytaj więcej

W Polsce jest już ponad 4 tys. firmowych sklepów piekarniczych

Dodatkowo około 500-600 kolejnych sklepów piekarniczych działa w ramach prowadzonej przez piekarnie sieci franczyzowej lub prywatnej inicjatywy. - Piekarzy chętnych do inwestowania w sklepy nie brakuje, ponieważ jest to jeden z ważniejszych elementów biznesu dających piekarniom rynek zbytu na produkowane chleby, bułki i ciastka - ocenia Andrzej Piętka z Akademii Wypieków.

2014-08-11 10:48 » czytaj więcej

Sieć Putka otworzyła kolejny sklep w Warszawie

Pod koniec maja ruszył nowy sklep sieci Piekarnie Cukiernie Putka. Punkt mieści się na Bemowie przy ul. Szadkowskiego 10.

2014-07-03 10:50 » czytaj więcej

Piekarnia Robson wchodzi na warszawską Wolę

W zagłębiu sklepów piekarniczych, przy ul. Żelaznej na warszawskiej Woli ruszy wkrótce nowy sklep firmowy sieci Robson. Będzie się musiał zmierzyć z konkurencją Piekarni Gromulski, Piekarni Grzybki, Europol Piekarnie Szwajcarskie oraz Galerią Wypieków. Niedawno w bliskiej odległości zamknięto piekarnię Nowakowski Gorąco Polecam.

2014-06-26 13:55 » czytaj więcej

Piekarnia Szwajcarska: Jakość pieczywa mrożonego i tradycyjnego jest porównywalna

Nie zgadzam się z tezą, że pieczywo mrożone ma gorszą jakość od tradycyjnego. Jakość pieczywa zarówno mrożonego jak i świeżego jest całkowicie porównywalna i zależy tylko od piekarni, która go wytwarza - mówi w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl Bart T'Seyen, członek zarządu Inter Europol Piekarnia Szwajcarska.

2014-06-25 12:41 » czytaj więcej

Piekarnia Pellowski: Rocznie pada w Polsce 300-400 piekarń

Rocznie pada w Polsce około 300-400 piekarń. To spowodowane jest tym, że ludzie jedzą mniej chleba, nakłada się na to też fakt, że wielu konsumentów wyjechało na zachód Europy w poszukiwaniu pracy. Tak więc: jest nas coraz mniej, jemy coraz mniej chleba, a to wszystko przekłada się na wynik ekonomiczny - mówi w wywiadzie dla gazeta.pl Grzegorz Pellowski, właściciel piekarni Pellowski.

2014-06-08 12:11 » czytaj więcej

Pieczywo mrożone to obecnie 5-10 proc. rynku

Rynek pieczywa mrożonego ma przed sobą jeszcze kilka lat dynamicznego rozwoju, jednak nie powinniśmy spodziewać się, że z czasem sprzedaż w tym segmencie zdominuje cały rynek piekarniczy. Tak nie stało się w krajach Europy Zachodniej - mówi Bart T'Seyen, członek zarządu Inter Europol Piekarnia Szwajcarska.

2014-06-04 11:46 » czytaj więcej

POLECAMY W SERWISACH