Wtorek, 2 września 2014 r.
Wyniki wyszukiwania dla słowa kluczowego: piekarnia RSS

System ERP Navireo w Piekarni Biełowieżec

Piekarnia-Cukiernia Biełowieżec w Korszach wdrażyła system ERP Navireo firmy InsERT. System pomógł zwiększyć wydajność produkcji, obniżyć koszty i nakłady pracy.

2014-08-21 10:46 » czytaj więcej

W Polsce jest już ponad 4 tys. firmowych sklepów piekarniczych

Dodatkowo około 500-600 kolejnych sklepów piekarniczych działa w ramach prowadzonej przez piekarnie sieci franczyzowej lub prywatnej inicjatywy. - Piekarzy chętnych do inwestowania w sklepy nie brakuje, ponieważ jest to jeden z ważniejszych elementów biznesu dających piekarniom rynek zbytu na produkowane chleby, bułki i ciastka - ocenia Andrzej Piętka z Akademii Wypieków.

2014-08-11 10:48 » czytaj więcej

Sieć Putka otworzyła kolejny sklep w Warszawie

Pod koniec maja ruszył nowy sklep sieci Piekarnie Cukiernie Putka. Punkt mieści się na Bemowie przy ul. Szadkowskiego 10.

2014-07-03 10:50 » czytaj więcej

Piekarnia Robson wchodzi na warszawską Wolę

W zagłębiu sklepów piekarniczych, przy ul. Żelaznej na warszawskiej Woli ruszy wkrótce nowy sklep firmowy sieci Robson. Będzie się musiał zmierzyć z konkurencją Piekarni Gromulski, Piekarni Grzybki, Europol Piekarnie Szwajcarskie oraz Galerią Wypieków. Niedawno w bliskiej odległości zamknięto piekarnię Nowakowski Gorąco Polecam.

2014-06-26 13:55 » czytaj więcej

Piekarnia Szwajcarska: Jakość pieczywa mrożonego i tradycyjnego jest porównywalna

Nie zgadzam się z tezą, że pieczywo mrożone ma gorszą jakość od tradycyjnego. Jakość pieczywa zarówno mrożonego jak i świeżego jest całkowicie porównywalna i zależy tylko od piekarni, która go wytwarza - mówi w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl Bart T'Seyen, członek zarządu Inter Europol Piekarnia Szwajcarska.

2014-06-25 12:41 » czytaj więcej

Piekarnia Pellowski: Rocznie pada w Polsce 300-400 piekarń

Rocznie pada w Polsce około 300-400 piekarń. To spowodowane jest tym, że ludzie jedzą mniej chleba, nakłada się na to też fakt, że wielu konsumentów wyjechało na zachód Europy w poszukiwaniu pracy. Tak więc: jest nas coraz mniej, jemy coraz mniej chleba, a to wszystko przekłada się na wynik ekonomiczny - mówi w wywiadzie dla gazeta.pl Grzegorz Pellowski, właściciel piekarni Pellowski.

2014-06-08 12:11 » czytaj więcej

Pieczywo mrożone to obecnie 5-10 proc. rynku

Rynek pieczywa mrożonego ma przed sobą jeszcze kilka lat dynamicznego rozwoju, jednak nie powinniśmy spodziewać się, że z czasem sprzedaż w tym segmencie zdominuje cały rynek piekarniczy. Tak nie stało się w krajach Europy Zachodniej - mówi Bart T'Seyen, członek zarządu Inter Europol Piekarnia Szwajcarska.

2014-06-04 11:46 » czytaj więcej

Piekarnia Machela otwiera placówki w obiektach sieci Netto

Firma PPC Machela Sp. z o.o., właściciel marki Piekarnia Machela, otwiera kolejne placówki firmowe. Została podpisana umowa z siecią NETTO na wynajem powierzchni handlowych w trzech obiektach, zlokalizowanych w Bielanach Wrocławskich oraz w dwóch sklepach w Nysie. Planowane otwarcie sklepów firmowych przewidziano na przełom czerwca i lipca br.

2014-05-23 13:04 » czytaj więcej

Sklep Putka w CH Szembeka

Piekarnia Putka otworzyła sklep firmowy w CH Szembeka w Warszawie.

2014-05-20 13:14 » czytaj więcej

Spółdzielnia Społem w Zawierciu zrealizowała projekt współfinansowany ze środków UE

Społem Powszechna Spółdzielnia Spożywców w Zawierciu zrealizowała projekt współfinansowany ze środków UE pt. "Innowacje procesowe i produktowe w piekarni Społem PSS z siedzibą w Zawierciu". Wartość projektu to 485 604 zł, wysokość dofinansowania - 193 400 zł.

2014-05-09 10:29 » czytaj więcej

POLECAMY W SERWISACH