REKLAMA
REKLAMA

Ceny nie odstraszają kupujących od ekowędlin

Autor: dlahandlu.pl 15 marca 2010 07:22

Ceny nie odstraszają kupujących od ekowędlin

Ekologiczne produkty spożywcze: wędliny, sery i ryby są bardzo popularne wśród kupujących. Dlatego wiele placówek handlowych organizuje okazyjny handel „zielonymi" produktami, które mają ściągnąć kupujących do sklepu. Centra handlowe organizują jarmarki produktów regionalnych, gdzie można kupić zdrową żywność.

REKLAMA

- Sprzedaję wędliny: szynki, balerony, kiełbasy, polędwicę, własnego wyrobu. Zainteresowanie jest spore, podobnie jak liczba kupujących. Coraz więcej osób jest w stanie zapłacić więcej za jakość produktów. U mnie kiełbasa kosztuje 35, a polędwica 65 złotych za kilogram. Klienci doceniają, że wędlina może poleżeć w lodówce i smakuje zupełnie inaczej niż kiełbasa z supermarketu - twierdzi wystawca.
Na stoiskach były dostępne wędzone ryby oraz sery, a także pieczywo.
- Wędzony węgorz kosztuje 130 zł za kilogram. Dziś sprzedałem kilkanaście ryb. Jeżeli jest szansa zjedzenia czegoś niecodziennego kupujący z niej korzystają. Oczywiście w celu zachęcenia do zakupów umożliwiam degustację. Jedna na kilkadziesiąt osób po spróbowaniu ryby ją kupuje - przekonuje sprzedawca ryb.
Wystawcy na tego typu targach to przeważnie przedstawiciele niewielkich zakładów produkujących żywność. Na co dzień ich wyroby są dostępne m.in. w delikatesach. Udział w targach to okazja do zdobycia nowych klientów i szerszego zaprezentowania swoich produktów.

WYBRANE DLA CIEBIE


REKLAMA
REKLAMA

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

REKLAMA

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 12335

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 664

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane
REKLAMA