PARTNERZY PORTALU Partner portalu: City Board
REKLAMA
REKLAMA

Ciepłe barwy światła uatrakcyjniają produkty spożywcze

Autor: dlahandlu.pl 9 kwietnia 2010 09:08

Ważną rolę w ekspozycji towarów odgrywa barwa światła. - Przy oświetleniu sklepów i powierzchni handlowych warto używać źródeł światła o wysokim wskaźniku oddawania barw (Ra). Do oświetlania stoisk z pieczywem, serami, warzywami i owocami powinno dobierać się barwę "ciepłą" o temperaturze barwowej od 2700 kelwinów do 3000 kelwinów. Produkty w takim świetle wyglądają atrakcyjniej - radzi Magdalena Bogusz, marketing manager w firmie Osram.

REKLAMA

Świetlówki emitujące światło "dzienne" i "chłodne" znajdują zastosowanie przy oświetleniu produktów mrożonych. Zakres temperatur barwowych jest bardzo szeroki.


Warto również zwrócić uwagę na świetlówki dające nie tylko naturalne światło, ale i chroniące przed odpryskami szkła. - Specjalny plastikowy
rękaw, którym jest pokryta świetlówka LUMILUX SPLIT control T5 and LUMILUX SPLIT control T8 chroni jedzenie przed odłamkami szkła w razie gdy świetlówka zostanie stłuczona w czasie montażu lub eksploatacji. Świetlówki LUMILUX NATURA T8 wytwarzają naturalne światło, które sprawia, że jedzenie wygląda wyjątkowo apetycznie i świeżo. Świetlówka Osram NATURA SPLIT control T8 łączy ich zalety - mówi przedstawicielka firmy.


WYBRANE DLA CIEBIE


REKLAMA
REKLAMA

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

REKLAMA

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 6884

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 664

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane
REKLAMA