REKLAMA
REKLAMA

Dania gotowe należy grupować na półkach według kategorii

Autor: dlahandlu.pl 14 stycznia 2010 09:07

Gotowe dania w słoikach lub puszkach coraz częściej są alternatywą dla domowych posiłków. Na półkach sklepowych jest coraz więcej typów, marek i rodzajów gotowych potraw. Handlowcy oferują m.in.: fasolkę po bretońsku, bigos, flaki, klopsiki, gulasz, pulpety, gołąbki grochówkę i inne zupy.

REKLAMA

- Większość sprzedaży, około trzy czwarte, rozkłada się na flaki i fasolkę po bretońsku. Dużo rzadziej klienci wybierają pulpety lub bigos. Większość potraw jest sprzedawanych w słoikach. Za to flaki są najchętniej kupowane w opakowaniu metalowym. Jednak wydaje mi się, że najważniejszą rolę odgrywa tu smak, a nie rodzaj opakowania - twierdzi właściciel sklepu w Pruszkowie.

Według niego dania gotowe nie wymagają specjalnej ekspozycji. Osoby przychodzą do sklepu zdecydowane na zakup tych produktów. Ważne jest, aby na półce poustawiać potrawy kategoriami, żeby kupujący mógł porównać ceny np. kilka rodzajów fasolki.

- Stali klienci przeważnie wybierają znane marki np. Łowicz, Pudliszki, Winiary. Raczej nie eksperymentują z najtańszymi produktami. Decyduje
jakość. Najtańsze produkty kupują osoby odwiedzające sklep sporadycznie - twierdzi właściciel.

 


WYBRANE DLA CIEBIE


REKLAMA
REKLAMA

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

REKLAMA

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 13208

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 999781

POLECANE OFERTY

Ilość aktualnych ofert: 397 664

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane
REKLAMA