Do sklepu na wsi dobrze zatrudnić sprzedawcę z danej miejscowości

Autor: dlahandlu.pl 10 marca 2010 09:29

Otwierając sklep na wsi, warto pomyśleć o zatrudnieniu personelu z miejscowości, w której placówka rozpocznie działalność. - Taka polityka przyniosła mi wiele korzyści. Jako przedsiębiorca, który zatrudnił ,,swoich" byłem dobrze postrzegany przez klientów, którzy chętnie u mnie kupowali. Osoba sprzedawcy również pozytywnie wpłynęła na wizerunek sklepu - mówi właściciel punktu handlowego z podsandomierskiej miejscowości.

Jego zdaniem sklep na wsi musi się charakteryzować długim czasem otwarcia. - Wiejskie sklepy są często przysłowiowym ,,sercem" miejscowości, atrakcją i punktem spotkań. Sklep musi być długo czynny, zwłaszcza latem, kiedy wzrasta sprzedaż alkoholu. W okresie wiosenno-letnim przed sklepem zawsze stawiam parasole i kilka krzeseł - mówi przedsiębiorca.

Według właściciela sklepu, asortyment wcale nie musi być szeroki, by zadowolił klienta. - Ja ograniczyłem się do produktów najbardziej
popularnych w danych kategoriach i rzadko wprowadzałem nowości. Nie było takiej potrzeby - uważa nas rozmówca.

Podobał się artykuł? Podziel się!
  • Griu 2010-06-14 19:11:53

    baju, baju - jeśli trafisz na pracowitego i uczciwego pracownika - mieszkanca tejże wsi, gdzie masz sklep - jest super, jeśli sie pomylisz i potem bedziesz zmuszony go wylać, obrazi się na ciebie pół wsi. Dlatego niezwykle ważne jest, aby załoga zawierała i element lokalny i kogoś spoza - to bardziej bezpieczne!

ZOBACZ WSZYSTKIE (1)

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 11084

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane