REKLAMA
REKLAMA

Drosed: Dużym powodzeniem cieszą się filety drobiowe

Autor: portalspozywczy.pl 15 stycznia 2010 10:52

Bazując na naszych doświadczeniach oraz obserwacjach rynku możemy jednoznacznie stwierdzić, że mięso drobiowe nadal będzie się cieszyło niezmienną popularnością. W spożyciu mięs tuż po wieprzowinie plasuje się właśnie drób. Najchętniej konsumenci kupują ćwiartki i całe tuszki, dużym powodzeniem cieszą się filety - mówi serwisowi portalspozywczy.pl Jacek Lewicki, prezes Drosedu.

REKLAMA

Według Jacka Lewickiego ta tendencja się nie zmieni. - Rynek drobiu będzie ewoluował w kierunku półproduktów, elementów już przygotowanych do podgrzania lub samodzielnego upieczenia w piekarniku czy mikrofali - uważa prezes Drosedu. - Jest to związane z jakością naszego życia, a zwłaszcza wszechobecnym brakiem czasu również na przygotowanie posiłków - dodaje.

Zaznacza, że firma będzie rozwijać ofertę konserw. - Przewidujemy dalsze zwiększenie udziału kubka, związane z ukierunkowaniem się konsumentów na niewielkie gramatury. Obecna oferta rynkowa jest już bardzo bogata, ale jako producent z ponad 30-letnim doświadczeniem w produkcji konserw widzimy miejsce dla nowości - tłumaczy Lewicki.


WYBRANE DLA CIEBIE


REKLAMA
REKLAMA

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

REKLAMA

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 13077

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 999781

POLECANE OFERTY

Ilość aktualnych ofert: 397 664

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane
REKLAMA