Środa, 17 września 2014 r.
Jesteś tutaj:   Wiadomości
dlahandlu.pl  |  04-01-2010, 09:01
Garmażerka dobrze sprzedaje się w okolicach dużych miast
Coraz więcej osób żywi się gotowymi daniami obiadowymi, które kupują w sklepach spożywczych. W ofercie wielu sklepów zlokalizowanych w mniejszych miejscowościach, będących „sypialniami" miast, znajdują się np. kotlety schabowe, mielone, pieczone kurczaki, kopytka, kluski śląskie i inne podobne wyroby.
- Największy ruch mam popołudniami, wtedy gdy klienci wracają z pracy. Nawiązałem współpracę z pobliska restauracja, która oferuje obiady w cateringu. Codziennie zamawiam kilkanaście kotletów i innych mięs, klusków - informuje właściciel sklepu.
Przekonuje on, że taki rodzaj współpracy niesie ze sobą wyłącznie korzyści.
- Potrawy odbieram codziennie, więc mam pewność, że są świeże, a to doceniają klienci. Dzięki stałej współpracy kupuję w dobrej cenie - twierdzi właściciel.
Jedną z korzyści ujawniła się w ostatnie święta. Właściciel stał się pośrednikiem restauracji w sprzedaży. Prowadził zapisy i sprzedawał pierogi, bigos, półmiski wędlin. Według niego to bardzo dochodowa działalność, którą zamierza powtórzyć przed Wielkanocą.

 

WIĘCEJ INFORMACJI: dania gotowe RSS asortyment RSS

POLECAMY W SERWISACH