Garmażerka dobrze sprzedaje się w okolicach dużych miast

Autor: dlahandlu.pl 4 stycznia 2010 09:01

Coraz więcej osób żywi się gotowymi daniami obiadowymi, które kupują w sklepach spożywczych. W ofercie wielu sklepów zlokalizowanych w mniejszych miejscowościach, będących „sypialniami" miast, znajdują się np. kotlety schabowe, mielone, pieczone kurczaki, kopytka, kluski śląskie i inne podobne wyroby.

- Największy ruch mam popołudniami, wtedy gdy klienci wracają z pracy. Nawiązałem współpracę z pobliska restauracja, która oferuje obiady w cateringu. Codziennie zamawiam kilkanaście kotletów i innych mięs, klusków - informuje właściciel sklepu.
Przekonuje on, że taki rodzaj współpracy niesie ze sobą wyłącznie korzyści.
- Potrawy odbieram codziennie, więc mam pewność, że są świeże, a to doceniają klienci. Dzięki stałej współpracy kupuję w dobrej cenie - twierdzi właściciel.
Jedną z korzyści ujawniła się w ostatnie święta. Właściciel stał się pośrednikiem restauracji w sprzedaży. Prowadził zapisy i sprzedawał pierogi, bigos, półmiski wędlin. Według niego to bardzo dochodowa działalność, którą zamierza powtórzyć przed Wielkanocą.
Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 10864

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane