Gotowe zestawy sushi mogą stać się wabikiem dla klientów

Autor: dlahandlu.pl 27 listopada 2009 11:45

Sushi jest coraz popularniejsze wśród Polaków, choć ceny w restauracjach skutecznie odstraszają mniej zamożnych klientów. W warszawskich sklepach pojawiły się gotowe zestawy sushi. Są znacznie tańsze od tych zamawianych w lokalach gastronomicznych. Mogą one stać się znakiem firmowym sklepu. Jednak nie każdy sklep ma wyposażenie niezbędne do przechowywania surowych specjałów japońskiej kuchni

. Według Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej sushi to produkt wieloskładnikowy, dlatego też ustalając jakiekolwiek kryteria należy kierować się wymaganiami dla składnika najmniej trwałego mikrobiologicznie, czyli dla świeżej ryby. Istnieją Polskie Normy, które będąc nieobligatoryjnymi, podają optymalną temperaturę przechowywania świeżych ryb od -1 do +2 stopni Celsjusza.
Oznacza to, że lada chłodnicza musi być nastawiona na maksymalną moc chłodzenia. Przeważająca większość sklepowych lad chłodniczych wykorzystywanych do przechowywania mięs i wędlin działa w zakresie temperatur od + 1 do 10 stopni Celsjusza.

Ważne jest także, by o nowej ofercie sklepu poinformować klientów, na początek stosując zachęcającą cenę. Oczywiście taka oferta ma szansę przyjąć się tylko w specyficznych lokalizacjach, na osiedlach mieszkaniowych dużych miast, w dzielnicach biurowych i w podmiejskich miejscowościach, będących sypialniami dla aglomeracji. 


WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 12438

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 663

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane