REKLAMA
REKLAMA

Grupa Kościuszko uruchomiła wytwórnię żywności

Autor: Puls Biznesu 17 lipca 2009 09:19

Ruszyła pierwsza wytwórnia żywności Grupy Kościuszko Polskie Jadło - podaje Puls Biznesu. Za 3 mln zł spółka uruchomiła zakład w Czechowicach-Dziedzicach, który będzie produkował wyroby mączne, garmażeryjne i dania gotowe.

REKLAMA
- Celem jest zaopatrywanie w te wyroby naszych pierogarni i lanczowisk, a także klientów z segmentu Horeca. Chodzi nam o to, żeby zapewnić stałą jakość i powtarzalność w każdym punkcie sprzedaży - mówi Jan Kościuszko, prezes firmy i jej największy akcjonariusz. 

Wytwórnia pokrywa zasięgiem Śląsk, Kraków i Polskę Wschodnią. Docelowo jej zdolności produkcyjne powinny sięgnąć 2 mln sztuk pierogów i 60-80 ton innych wyrobów miesięcznie.


WYBRANE DLA CIEBIE


REKLAMA
REKLAMA

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

REKLAMA

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 13294

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 999781

POLECANE OFERTY

Ilość aktualnych ofert: 397 664

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane
REKLAMA