Grupa Kościuszko uruchomiła wytwórnię żywności

Autor: Puls Biznesu 17 lipca 2009 09:19

Ruszyła pierwsza wytwórnia żywności Grupy Kościuszko Polskie Jadło - podaje Puls Biznesu. Za 3 mln zł spółka uruchomiła zakład w Czechowicach-Dziedzicach, który będzie produkował wyroby mączne, garmażeryjne i dania gotowe.

- Celem jest zaopatrywanie w te wyroby naszych pierogarni i lanczowisk, a także klientów z segmentu Horeca. Chodzi nam o to, żeby zapewnić stałą jakość i powtarzalność w każdym punkcie sprzedaży - mówi Jan Kościuszko, prezes firmy i jej największy akcjonariusz. 

Wytwórnia pokrywa zasięgiem Śląsk, Kraków i Polskę Wschodnią. Docelowo jej zdolności produkcyjne powinny sięgnąć 2 mln sztuk pierogów i 60-80 ton innych wyrobów miesięcznie.

Podobał się artykuł? Podziel się!


WYBRANE DLA CIEBIE


BĄDŹ NA BIEŻĄCO

  • Max

    4,49

  • Śr

    3,41

  • Min

    2,51

ProduktySklepyRegiony

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 4258

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 704461

POLECANE OFERTY

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane