REKLAMA
REKLAMA

Jedna trzecia grillowych mięs to produkty gotowe

Autor: dlahandlu.pl 30 marca 2010 11:30

Polacy polubili grillowanie. Choć nie długiej tradycji, popularnością przebija wszystkie letnie rozrywki. Produktów grillowych nie może więc zabraknąć w sklepach.

REKLAMA

- Im cieplej, tym więcej sprzedajemy wyrobów na grill - skrzydełek kurczaka, żeberek, golonki, kiełbas czy karkówki. Popyt na nie rośnie nawet o jedna trzecią. Zmniejsza się natomiast sprzedaż np. schabu - zauważa sprzedawczyni ze sklepu w podwarszawskiej miejscowości.

Według niej klienci staja się coraz bardziej wybredni i poszukują produktów wyższej jakości.

- Nie zadowalają się już każdą kiełbasą położoną na ruszt. Konsument chce mieć pewność, że kupuje produkt świeży i odpowiedniej jakości, od wiarygodnego producenta. Firmy mięsne coraz częściej przygotowują mięsa już przyprawione, gotowe do grillowania. Pakują je w różnej wielkości porcjach, co daje możliwość dobrania ilości w zależności od planowanego przyjęcia.
Szacuje się, że jedna trzecia sprzedawanych wszystkich wyrobów mięsnych na grilla to produkty gotowe wcześniej przyprawione - informuje sprzedawczyni.

Handlowcy starają się zapewnić pełną dostępność towaru grillowego. W tym sklepie dbają o wyeksponowanie na półce asortymentu grillowego

- Im bardziej widoczne są produkty, im więcej dodatkowych lokalizacji, kojarzących asortyment grillowy z produktami komplementarnymi, tym lepsza sprzedaż. Często przyprawy pojawiają się w pobliżu węgla drzewnego, podpałek, czy też piwa - informuje sprzedawczyni.


WYBRANE DLA CIEBIE


REKLAMA
REKLAMA

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

REKLAMA

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 12967

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 999781

POLECANE OFERTY

Ilość aktualnych ofert: 397 664

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane
REKLAMA