REKLAMA
REKLAMA

Klienci coraz częściej wybierają prawdziwe masła

Autor: Marcin Złoch,dlahandlu.pl 24 lutego 2010 07:20

Klienci coraz częściej wybierają prawdziwe masła

Klienci mają wybór rodzajów i marek tłuszczy do smarowania pieczywa. W sklepach można kupić masła, miksy i margaryny.

REKLAMA
- W ostatnim czasie zauważam nawrót klientów do prawdziwego masła. Do niedawna większość zakupów przypadało na mieszanki typu Rama lub Delma. Teraz klienci coraz częściej pytają o masła. Dużym powodzeniem cieszy się masło z Zambrowa oraz Lurpak - informuje sprzedawczyni z warszawskiego sklepu.
W tym sklepie najpopularniejsze są klasyczne 200 gramowe kostki masła.
- Klienci nie przekonali się do osełek i do mniejszych kostek. A największą pomyłką było wprowadzenie do oferty półkilogramowej osełki masła - zauważa sprzedawczyni.
Sprzedawczyni zauważa, że w przypadku masła klienci szczególnie zwracają uwagę na datę przydatności do spożycia i skład.
- Wielu klientów zdaje sobie sprawę, że prawdziwe masło musi zawierać 82 proc. tłuszczu. Pytają o to dość często, zwłaszcza, że wielu producentów stosuje sztuczki twórczo nazywając produkty np. miksełko śmietankowe - twierdzi sprzedawczyni.

WYBRANE DLA CIEBIE


REKLAMA
REKLAMA

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

REKLAMA

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 12556

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 663

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane
REKLAMA