Klienci doceniają sprowadzenie świątecznych ryb na zamówienie

Autor: Marcin Złoch, dlahandlu.pl 17 listopada 2009 08:55

Klienci doceniają sprowadzenie świątecznych ryb na zamówienie

Okres przedświąteczny jest specyficzny. Klienci poszukują towarów, których nie kupują na co dzień. Właściciele sklepów sprowadzają do swoich placówek nowe typowo świąteczne lub egzotyczne produkty. Szczególnym zaintersowaniem cieszy się usługa składania zamówień na ryby czy ciasta.

- Jestem zdania, że bez typowo świątecznych produktów klienci omijaliby, w najlepszym dla handlowca okresie, mój sklep z daleka. W naszym sklepie przed świętami pojawia się więcej półproduktów do świątecznych potraw np. bakalie, suszone grzyby. Sprzedaje też gotowe ciasta. Oprócz tego przed świętami sprowadzam słodycze i kawę, które mogą być prezentami. No i oczywiście karp. Poza tym okresem, nie zajmujemy sie w ciągu roku sprzedażą ryb - informuje współwłaściciel sklepu z Pruszkowa.

Jednak na święta sklep zbiera zamówienia i informuje w witrynie o możliwości zakupu karpia. Zawsze jest co najmniej kilkudziesięciu chętnych, którzy uważają, że to wygodne rozwiązanie i doceniają starania sklepikarza. Takie zabiegi wokół klientów przynoszą sklepom osiedlowym większą zażyłość z klientami. Wykorzystanie świąt do budowania tej realcji jest jak najlepszym okresem.

 

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 11439

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane