REKLAMA
REKLAMA

Klienci grzyby wybierają, sugerując się ceną

Autor: dlahandlu.pl 19 stycznia 2010 09:35

- Nie zauważam sezonowości, staram się mieć przez cały czas te produkty na półce - przekonuje właściciel samoobsługowego sklepu spożywczego z podwarszawskich Otrębus.

REKLAMA

Według właściciela klienci jego sklepu preferują grzyby w zalewie octowej. Te w naturalnym sosie cieszą się mniejszym powodzeniem.

- Według mnie o zakupach dodatków takich jak grzyby w słoiku decyduje cena. Zapewne z racji ceny klienci najczęściej kupują pieczarki w occie. Na kolejnym miejscu są maślaki lub podgrzybki. Ostatnio dzięki dość atrakcyjnej cenie nabywców znajdują kurki - zauważa właściciel sklepu.

W tym sklepie grzyby w słoikach zajmują dobre miejsce, są ustawione na wysokości wzroku dorosłej osoby, podzielone według rodzajów. Osobno stoją pieczarki, osobno grzyby leśne. W ramach tych kategorii wyraźnie widać podział na produkty w occie i w zalewie naturalnej.

- Klienci nie mają ulubionego producenta. Raczej eksperymentują, nie przywiązują się do marki. Jednak zawsze ogladją grzybki przez słoik.
Wybierają te, w których przeważają grzyby, a nie dodatki np. marchewka, cebula - zauważa właściciel.

 


WYBRANE DLA CIEBIE


REKLAMA
REKLAMA

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

REKLAMA

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 4252

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 999781

POLECANE OFERTY

Ilość aktualnych ofert: 397 664

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane
REKLAMA