Klienci grzyby wybierają, sugerując się ceną

Autor: dlahandlu.pl 19 stycznia 2010 09:35

- Nie zauważam sezonowości, staram się mieć przez cały czas te produkty na półce - przekonuje właściciel samoobsługowego sklepu spożywczego z podwarszawskich Otrębus.

Według właściciela klienci jego sklepu preferują grzyby w zalewie octowej. Te w naturalnym sosie cieszą się mniejszym powodzeniem.

- Według mnie o zakupach dodatków takich jak grzyby w słoiku decyduje cena. Zapewne z racji ceny klienci najczęściej kupują pieczarki w occie. Na kolejnym miejscu są maślaki lub podgrzybki. Ostatnio dzięki dość atrakcyjnej cenie nabywców znajdują kurki - zauważa właściciel sklepu.

W tym sklepie grzyby w słoikach zajmują dobre miejsce, są ustawione na wysokości wzroku dorosłej osoby, podzielone według rodzajów. Osobno stoją pieczarki, osobno grzyby leśne. W ramach tych kategorii wyraźnie widać podział na produkty w occie i w zalewie naturalnej.

- Klienci nie mają ulubionego producenta. Raczej eksperymentują, nie przywiązują się do marki. Jednak zawsze ogladją grzybki przez słoik.
Wybierają te, w których przeważają grzyby, a nie dodatki np. marchewka, cebula - zauważa właściciel.

 

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 11439

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane