Klienci oczekują porady przy wyborze serów

Autor: dlahandlu.pl 27 stycznia 2010 09:06

Sery żółte występują w wielu rodzajach i odmianach. Właściciele sklepu kierują się różnymi zasadami podczas wyboru produktów do swojego sklepu. - Dla mnie jednym z ważniejszych kryteriów jest cena. Wybieram sery tańsze, ale dobrze wyglądające, mające naturalny kolor i odpowiednią konsystencję. Poza tym staram się mieć w ofercie ser twardy, z dużymi dziurami oraz noszący nazwę gatunku czyli np. edamski, czy gouda - informuje właściciel sklepu w Pruszkowie.

Właściciel sklepu zauważa, że w związku z dużą ilością gatunków sera klienci słabo znają się na tego typu produktach i w sklepie oczekują porady. Według niego ważne jest, by sprzedawcy potrafili opisać smak wyrobu, doradzić, który nadaje się np. na kanapki, a który do starcia.

- Jeżeli pojawia się nowy ser organizuję degustacje dla pracowników i klientów. Kawałek sera kroję w kostkę i stawiam na ladzie chłodniczej.
Dzięki temu i sprzedawczynie i klienci nie kupują w ciemno - twierdzi właściciel.

W tym sklepie istotna role odgrywa ekspozycja serów, które są sprzedawane w kawałkach lub pokrojone w plastry. - Staram się, żeby lada była pełna, bo to zachęca do zakupów. Ważne jest też żeby nie tworzyć chaosu, żeby wszystkie sery i ich ceny były widoczne. Dlatego tworzę grupy serów o podobnych właściwościach - informuje właściciel.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

  • Max

    4,95

  • Śr

    3,35

  • Min

    2,22

» Produkty » Sklepy » Regiony

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 11011

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane