Klienci polubili krojone pieczywo

Autor: dlahandlu.pl 11 stycznia 2010 09:34

Krojone pieczywo od dawna stało się codziennym towarem dla wielu kupujących. - Klienci w moim sklepie częściej kupują chleb krojony. Kupuję w piekarni chleb w bochenkach, a także pokrojony zapakowany w foliowe torebki. Cena tych produktów jest taka sama. Przez pewien czas zastanawiałam się, czy samemu nie kroić chleba w sklepie. Jednak koszt maszyny to około 3 tysięcy złotych, poza tym potrzebne jest miejsce na krajalnicę. Po zastanowieniu doszłam do wniosku, że nie ma to sensu. Wygodniej kupić od razu pokrojone pieczywo w piekarni - przekonuje właścicielka sklepu z Otrębus.

Nie oznacza to, że w tym sklepie nie można liczyć na pokrojenie pieczywa. W ofercie znajduje się chleb sprzedawany na wagę. Jednak do odcięcia kawałka pieczywa wystarczy zwykły nóż i deska do krojenia. Klienci nie wymagają krojenia kawałków chleba na kromki, choć właścicielka zapewnia, że nie byłoby z tym problemu.
- Klienci pomimo dość wysokiej ceny, prawie 5 złotych za kilogram, lubią ten chleb i nie zdarza mi się żebym nie sprzedała wszystkiego. Najczęściej kupują kawałki po około pół kilograma. Rzadko zdarzy się, że ktoś kupi cały 3 kilogramowy bochenek - informuje właścicielka.
Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 11170

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane