PARTNER PORTALU partner portalu - www.frigologistics.pl

Klienci zimą kupują ciasta piernikowe i babki w proszku

Autor: dlahandlu.pl 19 lutego 2010 10:33

Sośród dostępnych w sklepach ciast w proszku największą popularnością cieszą się pierniki, babki, karpatki, babeczki. - Sprzedaż ciast w proszku rośnie w okresach poprzedzających święta. Zimą dominują pierniki, za to latem rośnie sprzedaż serników na zimno oraz spodów do ciast, które można przygotowywać z owocami - informuje sprzedawczyni z podwarszawskiego sklepu.

Według sprzedawczyni o zakupach ciast w proszku decyduje wygoda. Takie wyroby są traktowane jako pełnoprawne domowe wypieki, jednak mniej czasochłonne. - Klienci zwracają uwagę na cenę, czas potrzebny na przygotowanie oraz zawartość pudełka i jakie dodatkowe składniki należy dokupić - wylicza sprzedawczyni.

Na ciasta i desery w proszku oraz różnego rodzaju dodatki do pieczenia, jak: drożdże, polewy, cukry, aromaty Polacy wydają rocznie ponad 600 mln zł.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 11446

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 508972

POLECANE OFERTY

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane