PARTNER PORTALU
  • Partner portalu: Frigo Express

Kupujący poszukują polskiego karpia

Autor: Polska 18 grudnia 2009 11:59

Nie każdy karp smakuje tak samo. Ale dlaczego jeden smakuje lepiej, a drugi gorzej? - informuje lubelskie wydanie „Polski".

Okazuje się, że klienci coraz częściej pytają o pochodzenia karpia kupowanego na wigilijny stół. Popularnością cieszą się ryby wyhodowane w Polsce. Wpływ na jakość mięsa ma woda, w której ryby były hodowane oraz jakość pokarmu, który im dostarczał hodowca.

Według gazety warto przy zakupie zwrócić uwagę na karpie z zagranicy, chociażby z Chin, które często zalewają hipermarkety i są nieco tańsze niż te hodowane tradycyjnie. Trudno jednak przewidzieć, w jakim środowisku są one hodowane. Można się więc rozczarować, siadając do wigilijnego stołu.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE


BĄDŹ NA BIEŻĄCO

  • Max

    5,49

  • Śr

    3,83

  • Min

    2,68

ProduktySklepyRegiony

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 7763

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane