REKLAMA
REKLAMA

Kupujący poszukują polskiego karpia

Autor: Polska 18 grudnia 2009 11:59

Nie każdy karp smakuje tak samo. Ale dlaczego jeden smakuje lepiej, a drugi gorzej? - informuje lubelskie wydanie „Polski".

REKLAMA

Okazuje się, że klienci coraz częściej pytają o pochodzenia karpia kupowanego na wigilijny stół. Popularnością cieszą się ryby wyhodowane w Polsce. Wpływ na jakość mięsa ma woda, w której ryby były hodowane oraz jakość pokarmu, który im dostarczał hodowca.

Według gazety warto przy zakupie zwrócić uwagę na karpie z zagranicy, chociażby z Chin, które często zalewają hipermarkety i są nieco tańsze niż te hodowane tradycyjnie. Trudno jednak przewidzieć, w jakim środowisku są one hodowane. Można się więc rozczarować, siadając do wigilijnego stołu.


WYBRANE DLA CIEBIE


REKLAMA
REKLAMA

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

REKLAMA

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 4252

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 999781

POLECANE OFERTY

Ilość aktualnych ofert: 397 664

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane
REKLAMA