Kupujący wybierają szynki i parówki, rezygnują z salcesonu

Autor: portalspozwczy.pl 31 marca 2010 15:26

Według badań przeprowadzanych przez firmę Regis od października 2009 r., najczęściej wybierane przez konsumentów kategorie wędlin to: szynki i parówki, kiełbasy cienkie, kiełbasy suche i salami, oraz polędwice.

- To są najpopularniejsze kategorie. Spada natomiast zainteresowanie takimi kategoriami jak: baleron, boczek czy salceson. Nie znaczy to, że znikną one zupełnie ale ich udział rynkowy jest coraz mniejszy. - mówi Magdalena Nowak z firmy Regis. - Ten trend się utrzyma - dodaje.
Potwierdzają to dane GUS za 2009 z na temat produkcji poszczególnych kategorii wędlin.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 8031

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane