Lokalne wyroby można kupować od producentów

Autor: Marcin Złoch, dlahandlu.pl 18 grudnia 2009 09:50

Lokalne wyroby można kupować od producentów

Sklep spożywczy z podwarszawskiej miejscowości stawia na lokalne wyroby. Właściciel sam wybiera się na zakupy do producentów. Jeździ do Białut po majonez, do Milanówka po keczupy „Słodka Ania" i „Krzepki Radek", z pobliskiej fermy kupuje jajka.

- Bezpośrednio od producenta kupuję taniej niż przez pośredników. Moi klienci przyzwyczaili się do marek obecnych na rynku od lat. Wolą kupić majonez z mniejszej fabryki, niż ten masowo produkowany przez ogólnoświatowych producentów. To samo jest z jajkami. Wiem, że na tej fermie kurczaki nie są męczone, to także ma znaczenie dla klientów - twierdzi właściciel sklepu.
Właściciel sklepu także na własną rękę zdobywa owoce i warzywa. W okolicznych miejscowościach odbywają się targi. Na nich poznał producentów jabłek, ziemniaków i marchwi. Umawia się z nimi na dostawy towaru. Dzięki regularnym i niemałym zamówieniom uzyskuje dobrą cenę.
- Jedyne owoce jakie kupuję przez pośredników to cytrusy, które nabywam w Broniszach lub w Makro - twierdzi właściciel sklepu.
Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 11586

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane