PARTNERZY PORTALU Partner portalu: City Board
REKLAMA
REKLAMA

Mięso i wędliny należy akcentować światłem ciepłobiałym lub białym

Autor: Marcin Złoch, dlahandlu.pl 22 stycznia 2010 08:58

Mięso i wędliny należy akcentować światłem ciepłobiałym lub białym

Mięso i przetwory mięsne są eksponowane w ladach chłodniczych. Sposób prezentacji powinien, oprócz zapewnienia odpowiedniej atrakcyjności towarów, dać klientowi poczucie, że nabywane produkty są świeże. Wrażenie świeżości mięsa można wzmocnić, stosując oświetlenie specjalnie przeznaczone do tego celu. Producenci systemów oświetlenia opracowują specjalne rozwiązania służące do oświetlania mięsa i wędlin.

REKLAMA

- Opatentowana technologia filtracji światła i minimalne wydzielanie ciepła zapewniają ochronę towarów przed wczesnym szarzeniem, blaknięciem w przypadku mięsi i wędlin, przed wczesnym wysychaniem i zmianą koloru produktów. Dodatkowo duża intensywność światła pozwala na uzyskanie wyższej sprawności świetlnej lamp, co oznacza lepsze oświetlenie eksponowanych towarów - przekonuje Katarzyna Czapla ze spółki Baro.

Według ekspertów mięso i wędliny powinny być oświetlane światłem ciepłobiałym lub białym. Do oświetlania mięs i wędlin zalecane są świetlówki. Dodatkowo należy zminimalizować emisję cieplną źródeł światła. Stosuje się oprawy świetlówkowe i oprawy na świetlówki kompaktowe typu
downlight, mocowane w podwieszanym stropie.

- Nowoczesne techniki oświetleniowe pozwalają oszczędzić około 8% energii. Przeciętną żywotność eksploatacyjną elementu świetlnego udało się zwiększyć o 25% - z 12 tys. godzin do maks. 15 tys. godzin. To kolejna oszczędność - twierdzi Katarzyna Czapla.

  • Anda 2010-01-23 11:55:03

    Myślałem,że jakością i ceną.

ZOBACZ WSZYSTKIE (1)

WYBRANE DLA CIEBIE


REKLAMA
REKLAMA

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

REKLAMA

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 15852

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 664

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane
REKLAMA