Mniej formalności przy rejestracji firmy z branży spożywczej

Autor: Dziennik Gazeta Prawna 12 marca 2010 10:25

Przedsiębiorcom z branży spożywczej łatwiej będzie zarejestrować firmę. Wystarczy, że co najmniej 14 dni przed rozpoczęciem produkcji żywności, opakowań oraz wprowadzaniem towarów spożywczych do obrotu złożą wniosek o wpis do rejestru albo o wpis i zatwierdzenie zakładu - czytamy w Dzienniku Gazecie Prawnej.

Mniej formalności firmy zawdzięczają ustawie z 8 stycznia 2010 r. o zmianie ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz niektórych innych ustaw (Dz.U. nr 21, poz. 105), która weszła w życie 11 marca.

Z obowiązku zatwierdzenia zakładu przez sanepid zostało zwolnione więcej firm niż do tej pory, m.in. zakłady prowadzące dostawy bezpośrednie, niektóre gospodarstwa produkujące wina gronowe z własnych upraw, sklepy zielarskie i producenci gazów technicznych na potrzeby branży spożywczej.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE


BĄDŹ NA BIEŻĄCO

  • Max

    9,98

  • Śr

    7,87

  • Min

    0,00

ProduktySklepyRegiony

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 9201
Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane