Na półce należy mieć kilka rodzajów mąki

Autor: dlahandlu.pl 6 kwietnia 2010 11:11

Według badania firmy SMG/KRC około 30 proc. rodziny zużywa około 2 kg mąki miesięcznie.

- Wydawać by się mogło, ze mąka to mąka. Jednak tak nie jest. Kupujący mają swoich faworytów. Bezapelacyjnie dominuje mąka szymanowska. Około trzy czwarte sprzedaży przypada na nią. Oprócz niej mam na półkach mąkę wrocławską, wiejską i domową - informuje właściciel warszawskiego sklepu.

W związku z rosnącą popularnością domowego wypieku chleba klienci dopytują się o inne gatunki mąki. - Sprowadziłem kilka gatunków mąk przeznaczonych do wypieku chleba: żytnią, orkiszową i specjalne mieszanki. Okazuje się, że jest zainteresowanie, nawet przy cenie kilku złotych za kilogram - informuje handlowiec.

Według niego niezmienna jest popularność mąki ziemniaczanej.


WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 12608

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 663

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane