PARTNER PORTALU partner portalu - www.frigologistics.pl

Najczęściej kupowany jest jasny, krojony chleb

Autor: dlahandlu.pl 24 lutego 2010 14:36

W sprzedaży znajduje się wiele rodzajów i gatunków chleba, m.in. żytni, pszenny, mieszany, razowy, jak również pieczywo o przedłużonej trwałości, pieczywo chrupkie czy dietetyczne. Można też kupić chleb tostowy. - Większość sprzedawanego chleba to chleb jasny. Klienci częściej wybierają chleb krojony, zapakowany w foliowe torebki, co przedłuża świeżość pieczywa. Kupujący siegają także po ciemne pieczywo, głownie żytnie i razowe. Te chleby są kupowane w całości, nie krojone - informuje sprzedawczyni ze sklepu sieci Społem w Milanówku.

Spośród bułek klienci przeważnie wybierają kajzerki, rzadziej ciemne bułki z nasionami. - Oprócz pieczywa tradycyjnego klienci chętnie sięgają po różnego typu nowości np. pieczywo tostowe, chrupkie, przeznaczone do przygotowania innych potraw np. bułki do hot dogów czy hamburgerów. Jednak w tych kategoriach głównymi nabywcami są osoby młode. Starsi pozostają przy tradycyjnych wypiekach - przekonuje sprzedawczyni.

Zdaniem sprzedawczyni najwyraźniej widać o zjawisko przy zakupach pieczywa chrupkiego. Jest ono kupowane głównie przez młode kobiety. Według niej ma na to wpływ zdrowy styl życia i odżywiania. Osoby starsze zadowalają się przeważnie zmianą pieczywa jasnego na ciemne.

Stoisko z pieczywem jest samoobsługowe. Wyposażone w specjalne regały z półkami, zamykanymi unoszoną klapą z przezroczystej pleksi. Dostawców pieczywa jest kilku. Wypieki są dostarczane w ciągu całego dnia. - Mamy klientki, które przychodzą po pieczywo specjalnie w porze dostawy. I nieraz czekają na swój ulubiony chleb - informuje sprzedawczyni. To pokazuje co oznacza lojalność wobec ulubionego produktu.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 11444

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane