PARTNER PORTALU partner portalu - www.frigologistics.pl

Najdroższe pieczywo powinno być na górnych półkach

Autor: dlahandlu.pl 29 grudnia 2009 09:06

Pieczywo to produkt kupowany codziennie. Dlatego sklep powinien mieć w ofercie od kilku do kilkunastu gatunków chleba i bułek. Na stoisku z pieczywem dobrze jest zachować podział na poszczególne rodzaje wypieków np.: chleby jasne, ciemne, krojone, bułki.

Według specjalistów towary najdroższe należy umieścić na górnych, najlepiej widocznych półkach, natomiast tańsze pieczywo na niższych kondygnacjach regału.
- Dbając by oferowane pieczywo było jak najświeższe organizujmy po kilka dostaw do sklepów dziennie - informuje właściciel piekarni.
- Dodatkowo jeżeli właściciel sklepu jest zainteresowany pomagamy mu w instalacji tzw. gorących punktów w których piecze się np. bułki na miejscu - dodaje.
Coraz częściej obok tradycyjnego pieczywa na stoły trafia pieczywo chrupkie. Najlepsze miejsce na lokalizację regałów z pieczywem chrupkim, waflami ryżowymi i innymi tego typu produktami jest przy ekspozycji tradycyjnych wypieków. Wtedy klient, który chce kupić różne rodzaje pieczywa, np. bułki, chleb, pieczywo chrupkie i do tego sucharki, może to zrobić w jednym miejscu, bez biegania i szukania interesującego go asortymentu w sklepie.
Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 11419

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane