PARTNER PORTALU partner portalu - www.frigologistics.pl

Najwięcej kupujących przychodzi po sery twarogowe

Autor: dlahandlu.pl 16 kwietnia 2010 10:11

Najczęściej kupowanymi serami są sery zwane białymi. Stanowią one nawet połowę sprzedaży sklepu w tej kategorii.

Firmy zajmujące się badaniem rynku dzielą sery białe na: naturalne pakowane, na wagę, serki kremowe (na które składają się serki do pieczenia i serki do smarowania), serki wiejskie (cottage), sery moczone w solance typu mozzarella i feta oraz oscypki, bryndza.

- Z serów białych najczęściej sprzedają się twarogi. Równie chętnie klienci sięgają także po wszelkie granulowane serki "wiejskie". Najlepiej sprzedają się twarogi pakowane, co wpływa na zmniejszenie spożycia tych na wagę. Ogólnie sery białe przynoszą ponad połowę obrotu ze wszystkich sprzedanych serów - twierdzi sprzedawczyni z pruszkowskiego sklepu należącego do sieci Społem.

W sklepie oprócz tradycyjnych białych serów znajdują się sery twarogowe smakowe, z dodatkiem np. cebuli, czosnku, szczypiorku, pomidorów. Są one dość chętnie kupowane przez klientów.

- Klienci polubili sery od razu przyprawione, zwłaszcza w opakowaniach typu "otwórz-zamknij" - informuje sprzedawczyni.

Natomiast sery takie, jak mozzarella, mascarpone, feta, oscypki i bryndza kupowane są rzadziej. Wyjątek stanowi mascarpone.

- W ostatnich miesiącach karierę robi serek mascarpone. Jest on składnikiem deseru tiramisu, który stał się popularny. Poza tym stałym składnikiem serników stały się gotowe sery potrójnie mielone, których sprzedaż gwałtownie wzrasta w okresach przedświątecznych - twierdzi sprzedawczyni

 

 

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 11415

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 533212

POLECANE OFERTY

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane