REKLAMA
REKLAMA

Należy być ostrożnym przy zakupie mięsa

Autor: Gazeta Wrocławska 31 marca 2010 09:34

Prof. Andrzej Jarmoluk z Wydziału Nauk o Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu radzi w Gazecie Wrocławskiej na co powinno się zwracać uwagę przy zakupie mięsa.

REKLAMA

Według niego zdarzały się przypadki, o których głośno mówiły media, gdy próbowano w sklepach "odświeżać" produkty żywnościowe. Dzięki tym aferom sprzedawcy wiedzą, iż mają za dużo do stracenia, jeżeli będą próbowali oszukać. Nie zaszkodzi jednak przyjrzeć się, jak mięso wygląda. Ważny jest kolor. Jeżeli wpada w szarości i zielenieje, to lepiej się na taki towar nie decydować. Kiedy kupujemy mięso proponuję odejść kilka kroków od lodówki, w której jest wystawiane. Często klienci sugerują się również opakowaniem. Jeżeli widzą, że jest wzdęte, to myślą, że mięso jest nieświeże. Wcale nie musi tak być. Coraz częściej producenci używają gazu do wypełnienia foliowych opakowań. Taka informacja powinna być zawarta na etykiecie.


WYBRANE DLA CIEBIE


REKLAMA
REKLAMA

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

REKLAMA

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 13889

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 999781

POLECANE OFERTY

Ilość aktualnych ofert: 397 664

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane
REKLAMA