Niskie tempertury wpływają na większe zakupy żywności

Autor: Dziennik Bałtycki 29 stycznia 2010 14:32

Niskie temperaturty powodują, że organizm potrzebuje więcej energii, dlatego w mrozy więcej jemy. Łakomstwu sprzyjają też długie wieczory, spędzane często przed telewizorem. Musimy więc wydać więcej na uzupełnienie zapasów w lodówce - czytamy w Dzienniku Bałtyckim.

Sklepy spożywcze są bardziej oblegane. Na jedzenie podczas mrozów wydajemy średnio 100-150 zł więcej na rodzinę, niż np. we wrześniu. Chętniej kupujemy mięso, miód i cytryny. Z kolei za owoce i warzywa płacimy więcej, bo są droższe niż w sezonie. Więcej pieniędzy zostawiamy też w aptekach, kupując parafarmaceutyki, witaminy i syropy.


WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 12608

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 663

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane