PARTNER PORTALU Partner portalu: Herosi Polskiej Przedsiębiorczości

Panierowane produkty spożywcze zyskały zaufanie klientów

Autor: dlahandlu.pl 16 kwietnia 2010 10:17

Produkty przetworzone są szybko gotowe do spożycia - zazwyczaj po podgrzaniu lub usmażeniu. Dlatego klienci coraz częściej ich poszukują.

Na sklepowych półkach, przeważnie w sklepach samoobsługowych, pojawiają się gotowe potrawy. Rola kucharza podczas ich przygotowania ogranicza się do podgrzania. Dominują gotowe produkty mięsne np. kotlety, udka kurczaka, ale też rybne.

- Kupujący poszukują w lodówkach gotowych dań rybnych wymagających jedynie podgrzania lub zapieczenia. Nie są one najtańsze ale za to umożliwiają szybko i wygodnie przygotować posiłek. Klienci kupują różne rodzaje "ryby z pieca" z różnymi sosami. Poza tym cały czas doskonale sprzedają się paluszki rybne i inne produkty w tym stylu - twierdzi sprzedawczyni ze sklepu osiedlowego w Grodzisku Mazowieckim.

Śladem producentów dań rybnych podążają producenci mięsa oferując wiele rodzajów gotowych przetworów m.in.: panierowane kotlety, skrzydełka, polędwiczki.
- Wyroby panierowane dość często zastępują surowe mięso. Kotlety pakowane są po trzy sztuki, w sam raz na obiad. Wystarczy je odsmażyć. Zauważam, że z każdą dostawą w sklepie pojawiają się nowe rodzaje tego typu przetworów. Klienci kupują je be większych oporów - przekonuje sprzedawczyni.

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 9545

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 923188
Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane