Polski czosnek jest pięć razy droższy od chińskiego

Autor: dlahandlu.pl 26 listopada 2009 09:10

Na sklepowych półkach króluje czosnek pochodzący z Chin. Klienci narzekają na jego walory smakowe, szczególnie ostry smak, ale kupują, bo nie ma alternatywy, a poza tym jest tani - główka kosztuje złotówkę.

- W miejscach, gdzie zaopatruję sklep jest wyłącznie czosnek z Chin. Myślę, że hurtownicy i producenci pogodzili się już z jego dominującą pozycją.
Polski czosnek jest sprzedawany jako ozdoba, w formie warkoczy, stroików. Gdybym chciał go sprzedawać główka musiałaby kosztować około 5 złotych, nie wiem czy klienci byliby zainteresowani - zauważa współwłaściciel sklepu z Komorowa.

I właśnie jedynie jako dekorację możemy oglądać krajowy czosnek w sklepach. Warkocze czosnku i farbowanych traw stały się nieodłącznym elementem wielu lad chłodniczych z "domowymi" wędlinami.

Podobał się artykuł? Podziel się!
  • Alojz 2011-03-16 15:08:07

    Chinski czosnek wcale nie jest ostry.Zjadam go na sniadanie jako dodatek do chleba i jem go jak jabłko.Nie mam innej alternatywy ponieważ trudno jest dostać rodzinny.Te paskustwo z chin wogóle jest niejadalne.

ZOBACZ WSZYSTKIE (1)


WYBRANE DLA CIEBIE


BĄDŹ NA BIEŻĄCO

  • Max

    13,99

  • Śr

    7,24

  • Min

    3,58

ProduktySklepyRegiony

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 5139

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 699147

POLECANE OFERTY

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane