Prezes ZPM Mroczek: Klienci wybierają wędliny z dolnej półki

Autor: Łukasz Rawa, dlahandlu.pl 24 lutego 2010 14:30

- Drastycznie spadł popyt na mięso droższe typu schab, szynka, wołowina bez kości i wędliny z górnej półki - mówi serwisowi Ryszard Mroczek, prezes ZPM Mroczek.

W sklepach należących do ZPM Mroczek w Tarnowie Opolskim klienci pytają obecnie głównie o produkty mięsne z dolnej półki, oraz tanie asortymenty mięsa wieprzowego i wołowego. - Efektem są duże zapasy w mroźniach: szynki, schabu, karczku - mówi prezes firmy. - Wzrost cen energii, surowców, opakowań i dodatków wiąże się z małymi podwyżkami cen mięsa i wędlin. Nie powinny one jednak przekroczyć granicy 10 proc. - dodaje.


WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 12438

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 663

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane