Przed świętami wzrośnie sprzedaż majonezu, ketchupu i musztardy

Autor: dlahandlu.pl 15 marca 2010 09:17

Keczup, musztarda to podstawowe dodatki do potraw. Przed Wielkanocą każdy kupujący po nie sięgnie. Według analiz Nielsena sprzedaż keczupów wyniosła w okresie grudzień 08 - listopad 09 nieco ponad 58,5 tys. ton, co stanowiło wzrost w stosunku do poprzednio badanego okresu wzrost o 5%. Producenci dostarczają wiele rodzajów sosu pomidorowego. Oprócz podstawowych: łagodnego i pikantnego, na półkach można znaleźć m.in. keczupy ogniste, z bazylią i oregano, z czosnkiem, meksykańskie.

- Większość sprzedawanych keczupów to dwa smaki łagodny lub ostry. Mieszanki z ziołami, czy wersje bardzo ostre słabo się sprzedają. Moi klienci wybierają Heinza i Pudliszki. Najczęściej wybierane są opakowania plastikowe, przystosowane do stawiania na korku. Klienci lubią butelki o standardowej wielkości. Te największe nie cieszą się zainteresowaniem - informuje właściciel sklepu.

Producenci nie próżnują też w oferowanych smakach musztard. Najpopularniejsze to: sarepska, delikatesowa, grillowa, dijon czy chrzanowa. - Klienci nie polubili plastikowych butelek z musztarda. Ciągle najczęściej wybierane są słoiki. To się trochę zmienia w lato. Zdarza się, że na grilla klienci szukają właśnie musztard w butelce, bo jest łatwiejsza w korzystaniu w warunkach grillowych - twierdzi sprzedawca.

 

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 11012

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane