PARTNER PORTALU partner portalu - www.frigologistics.pl

Sery w kawałkach sprzedają się lepiej niż w plastrach

Autor: dlahandlu.pl 13 kwietnia 2010 09:39

Sery żółte to kategoria produktów, która jest spożywana przez większość kupujących. Spośród dostępnych serów konsumenci wybierają głównie sery na wagę.


- Większość klientów kupuje sery w kawałkach. Mniej więcej co piąta osoba prosi o pokrojenie sera na plasterki. Najpopularniejsze są podstawowe
gatunki serów gouda, edamski. O zakupach często decyduje cena i trwająca promocja - twierdzi sprzedawczyni ze stoiska nabiałowego ze sklepu sieci Społem działającego w Pruszkowie.

Sery paczkowane są poszukiwane przez klientów, którym zależy na czasie. Mogą zdjąć opakowanie bezpośrednio z półki.

- Jeżeli ser pakowany jest w kawałku wtedy przeważnie wybierane są porcje 150 - 250 g. jeżeli paczka zawiera plasterki klienci dodatkowo zwracają uwagę na sposób zamknięcia. Najpopularniejsze są opakowania umożliwiające wielokrotne zamykanie i otwieranie

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 11609

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane