Sosy i dipy dobrze jest eksponować przy słonych przekąskach

Autor: dlahandlu.pl 31 marca 2010 10:14

Gotowe sosy i dipy to dodatki do potraw, które cieszą się coraz większym zainteresowaniem klientów. Stosunkowo niedawne pojawienie się na sklepowych półkach gotowych sosów sałatkowych w butelkach urozmaiciło przygotowywanie potraw.

- Moje klientki coraz chętniej i częściej sięgają po gotowe sosy do sałatek. Najpopularniejszy jest vinegrette. Oprócz niego chętnie kupowane są sosy : paprykowo - ziołowy, francuski, włoski i koperkowo - ziołowy. Preferowane są te, pochodzące od znanego producenta i w atrakcyjnych butelkach. Sosy w słoiczkach sprzedają się gorzej - twierdzi sprzedawczyni ze sklepu spożywczego.

Klienci sklepu coraz częściej sięgają po odmianę sosu - dip, czyli sos na zimno, będący dodatkiem do najrozmaitszych dań, również zwykłych kanapek.

- Ich popularność wzrasta wraz z rozpoczęciem sezonu grillowego, świetnie bowiem nadają się do tak przygotowywanych potraw. Do najpopularniejszych produktów tego typu należą m.in. musztardowy, czosnkowy, pikantny - informuje sprzedawczyni.

Często zdarza się, że kupujący wykorzystują dipy jako dodatek do chipsów. Dlatego w tym sklepie stoją one w dwóch miejscach, wraz z gotowymi sosami, niedaleko musztard, ketchupów i chrzanów. Drugie miejsce ekspozycji znajduje się w pobliżu przekąsek.

- Te dwie lokalizacje są porównywalne pod względem ilości sprzedawanych butelek i słoików dipów - informuje sprzedawczyni.

 

Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 10809

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane