REKLAMA
REKLAMA

Społem chce się wyróżniać działem świeżych produktów

Autor: Tęcza Polska 1 marca 2010 13:24

- Chcemy sprzedawać mleko, pieczywo, warzywa, mięso, drób. To jest trudny handel dla sklepów. Towary świeże mają to do siebie, że się szybko psują i trzeba umieć nimi handlować, znać zapotrzebowanie klientów sklepu. Do tego trzeba jeszcze inwestować w urządzenia chłodnicze, krajalnice, wagi, a to pewien problem, bo to kosztowne zakupy. W rezultacie jednak mamy w obrocie 60 proc. towarów świeżych wśród towarów spożywczych. Nasze sklepy są blisko mieszkań i wiemy, jakich towarów wymaga się od nas. W jednym ze sklepów wprowadziliśmy dział żywności specjalnej, dla osób ze schorzeniami układu pokarmowego - dla diabetyków, bezglutenowców, itd. Ma on swoich klientów - mówi Eugeiusz Mazur, prezes Społem w Białej Podlaskiej w wywaidzie dla Tęczy Polskiej.

REKLAMA

Zdaniem prezea w koszyku klienta w 2009 roku nie było widać zapaści. Sprzedaż w sklepach zwiększyła się mimo konkurencji. Część przychodów pochodziła też z wynajmu lokali, z których Społem nie korzysta. 

Społem w Białej Podlasiej ma 13 sklepów, w tym w Spółdzielczy Dom Towarowy "Sawko". Prowadzi także działalność produkcyjną w Zakładzie Piekarsko-Ciastkarskim, oraz Zakładzie Przetwórstwa Ryb, prowadzonym na potrzeby własne sklepów.

 


WYBRANE DLA CIEBIE


REKLAMA
REKLAMA

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

REKLAMA

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 13589

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 999781

POLECANE OFERTY

Ilość aktualnych ofert: 397 664

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane
REKLAMA