REKLAMA
REKLAMA

Uruchomienie stoiska mięsnego nastręcza problemów małym sklepom

Autor: dlahandlu.pl 28 września 2009 13:06

Właściciele zmodernizowanego w tym roku sklepu Carole w Poznaniu nie zdecydowali się na uruchomienie stoiska z serami i wędlinami krojonymi, gdyż wymagania Sanepidu dotyczące warunków krojenia żywności były zbyt wysokie.

REKLAMA
Sklepy, jako miejsca, gdzie przechowywana, a czasami również przetwarzana żywność, zobligowane są do przestrzegania określonych przepisów sanitarnych, tzw. systemu HACCP. 

Niezbędne jest założenie książki kontroli sanitarnej oraz teczki dokumentacji sanitarnej. Ze względów sanitarnych i organizacyjnych wydzielone muszą zostać odpowiednio wyposażone i oznaczone stanowiska pracy do przygotowania grup półproduktów.

W sklepie Carole problemem okazała się lokalizacja zlewu kuchennego w odpowiednim punkcie sklepu. Dlatego właściciele sklepu stwierdzili, że mniej problematyczne będzie oferowanie konsumentom produktów paczkowanych, serów i wędlin. 

  • online 2010-05-20 15:03:14

    Tak, prawdopodobnie tak jest

ZOBACZ WSZYSTKIE (1)

WYBRANE DLA CIEBIE


REKLAMA
REKLAMA

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

REKLAMA

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 12558

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 999781

POLECANE OFERTY

Ilość aktualnych ofert: 397 664

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane
REKLAMA