Warto mieć więcej pieczywa przed okresem świątecznym

Autor: dlahandlu.pl 23 października 2009 09:18

Nie tylko hipermarkety i centra handlowe przygotowują się specjalnie na okres świąt Bożego Narodzenia. Mniejsze sklepy również muszą pomyśleć, jak najlepiej wykorzystać ten znakomity dla całego handlu okres. - Zazwyczaj tuż po Święcie Zmarłych zaczyna się okres przedświątecznej gorączki. Staramy się przygotowac do niego wcześniej tak, aby nie zostać w tyle w stosunku do konkurencji - mówi właściciel sklepu samoobsługowego w centrum Warszawy.

Według niego przygotowania te polegają przede wszystkim na wcześniejszym złożeniu zamówień u dostawców, ze szczególnym uwzględnieniem kategorii szczególnie w tym okresie popularnych. - Na półce nie może przede wszystkim zabraknąć słodyczy, które są motorem sprzedaży w tym okresie. Zazwyczaj staramy się zapoznać ze specjalną ofertą poszczególnych producentów na okres świąteczny i wybieramy to, co naszym zdaniem może okazać się hitem w danym sezonie - zapewnia właściciel.
Oprócz słodyczy kluczowymi kategoriami są alkohole, przede wszystkim mocne - kupowane jako prezent oraz napoje bezalkoholowe. W ofercie warto też mieć ozdoby choinkowe oraz zestawy kosmetyków często kupowane jako prezent. Większe sklepy mogą nawet pozwolić sobie na umieszczenie w ofercie sztucznych choinek. - Ponadto przed samymi świętami warto zamówić większą ilość pieczywa, gdyż klienci robią sobie zapas na dwa dni - radzi handlowiec.
Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 10756

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane