PARTNER PORTALU Partner portalu: Herosi Polskiej Przedsiębiorczości

Wprowadzono przejrzyste zasady rejestracji w Państwowej Inspekcji Sanitarnej

Autor: Dziennik Gazeta Prawna 4 lutego 2010 10:37

Producenci i sprzedawcy żywności od połowy marca będą mieć trochę łatwiej przy rejestrowaniu swoich firm - czytamy w Dzienniku Gazecie Prawnej.

Jak informuje Dziennik Gazeta Prawna dla wielu przedsiębiorców działających w branży spożywczej lub rozpoczynających taką działalności nie było jednoznaczne jakich muszą dopełnić formalności. Dlatego zdaniem ekspertów znacznym ułatwieniem będzie wprowadzenie do znowelizowanej ustawy katalogu podmiotów gospodarczych, które mają być objęte obowiązkiem rejestracji zakładów w Państwowej Inspekcji Sanitarnej.
Uchwalona 8 stycznia 2010 r. nowela ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz niektórych innych ustaw wejdzie w życie w połowie marca.
Dotychczas właściciele spożywczych firm musieli dopełniać formalności związanych z rejestracją, zatwierdzaniem, warunkowym zatwierdzaniem, przedłużaniem warunkowego zatwierdzania, zawieszaniem oraz cofaniem zatwierdzenia dla swojego przedsiębiorstwa w państwowym powiatowym inspektoracie sanitarnym.
Podobał się artykuł? Podziel się!

WYBRANE DLA CIEBIE



BĄDŹ NA BIEŻĄCO

OGŁOSZENIA

Ilość aktualnych ofert: 9726

SZUKAJ PRZETARGÓW

Ilość aktualnych ofert: 923188
Ilość aktualnych ofert: 397 662

SZUKAJ OBIEKTÓW KONFERENCYJNYCH

Wyszukiwanie zaawansowane