Reklama
Partner portalu

DlaHandlu.pl – wiadomości handlowe, FMCG, ecommerce, franczyza, sieci handlowe

Rynek odchodzi od tradycyjnych przetworów mięsnych na rzecz dań typu convenience

Piotr Kulikowski, prezes Indykpolu, w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl zwraca uwagę na przeobrażenia obserwowane na rynku mięsa. Jak przyznaje coraz większym zainteresowaniem cieszą się dania typu convenience, a konsumenci większe znaczenie przywiązują do wysokiej jakości oraz bezpieczeństwa zdrowotnego produktów.

Reklama

- Rynek stopniowo odchodzi od tradycyjnych przetworów mięsnych również robionych z mięsa drobiowego jak kiełbasy cienkie w kierunku dań typu convenience. Produkty drobiowe półprzetworzone cieszą się coraz większym zainteresowaniem klientów z uwagi na szczególną łatwość i szybkość przygotowania dań obiadowych. W dobie rosnącego tempa życie jest to istotne dla coraz większej grupy konsumentów - mówi Kulikowski w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl.

Zdaniem prezesa Indykpolu oczekiwania konsumentów zmieniają się. Coraz większą uwagę przywiązują oni do wysokiej jakości, a także bezpieczeństwa zdrowotnego produktów drobiarskich.

Więcej na portalspozywczy.pl

Reklama

Lista tagów

Zobacz komentarze (0)

Proszę podać imię
Proszę wpisać treść komentarza
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum