Rynek odchodzi od tradycyjnych przetworów mięsnych na rzecz dań typu convenience
Piotr Kulikowski, prezes Indykpolu, w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl zwraca uwagę na przeobrażenia obserwowane na rynku mięsa. Jak przyznaje coraz większym zainteresowaniem cieszą się dania typu convenience, a konsumenci większe znaczenie przywiązują do wysokiej jakości oraz bezpieczeństwa zdrowotnego produktów.

Fot. Adobe Stock. Data dodania zdjęcia 4 listopada 2022
Reklama
- Rynek stopniowo odchodzi od tradycyjnych przetworów mięsnych również robionych z mięsa drobiowego jak kiełbasy cienkie w kierunku dań typu convenience. Produkty drobiowe półprzetworzone cieszą się coraz większym zainteresowaniem klientów z uwagi na szczególną łatwość i szybkość przygotowania dań obiadowych. W dobie rosnącego tempa życie jest to istotne dla coraz większej grupy konsumentów - mówi Kulikowski w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl.
Zdaniem prezesa Indykpolu oczekiwania konsumentów zmieniają się. Coraz większą uwagę przywiązują oni do wysokiej jakości, a także bezpieczeństwa zdrowotnego produktów drobiarskich.
Więcej na portalspozywczy.pl
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa
regulamin.
Reklama