Reklama
Partner portalu

DlaHandlu.pl – wiadomości handlowe, FMCG, ecommerce, franczyza, sieci handlowe

75 proc. kurczaków sprzedawanych w brytyjskich supermarketach skażonych niebezpieczną bakterią

Wiele brytyjskich supermarketów wystawia swoich klientów na ryzyko zakażenia niebezpieczną bakterią Campylobacter, która znajduje się w sprzedawanych przez nie kurczakach. Z najnowszego raportu Food Standards Agency wynika, że aż 76,1% surowych kurczaków wystawionych na sprzedaż w supermarketach jest skażonych, z czego 14,9% w najwyższym stopniu, a w przypadku 6,4% niebezpieczne bakterie znajdują się na opakowaniu - podaje polishexpress.co.uk
Reklama

Z raportu FSA wynika, że aż 25,7% kurczaków sprzedawanych w supermarketach Morrisons jest skażonych w wysokim stopniu, a 14,7% posiada niebezpieczne bakterie na opakowaniu. W supermarketach Asda jeden na pięć kurczaków (23,5%) jest skażonych w wysokim stopniu.

FSA zaapelowało o natychmiastową reakcję w trosce o dobro klientów.

Reklama

Lista tagów

Zobacz komentarze (0)

Proszę podać imię
Proszę wpisać treść komentarza
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum