Reklama
Partner serwisu

DlaHandlu.pl – wiadomości handlowe, FMCG, ecommerce, franczyza, sieci handlowe

Akademia Wypieków o jakości pieczywa w Biedronce

- Minione 12 miesięcy przyniosło duży postęp w zakresie wzrostu jakości produktów piekarskich sprzedawanych w Biedronce, ich ekspozycji i poprawie oświetlenia w tej części sklepu - ocenia Andrzej Piętka z Akademii Wypieków w rozmowie z portalemspozywczym.pl.
Reklama

Piętka chwali sieć należącą do Jeronimo Martins za podniesienie poziomu oferty i dbanie o miejsce na półkach dla pieczywa od regionalnych dostawców. Ekspert zwraca też uwagę na przejrzyste podawanie przez Biedronkę składu chlebów klientom i informowanie o dostawcach pieczywa.

- Biedronka wymaga od producentów używania naturalnych składników w recepturach i cały czas podnosi poziom jakości oferowanego pieczywa. Już teraz w wielu polskich piekarniach, niezwiązanych współpracą z tą firmą, właściciele piekarni wymagają od przyjeżdżających do nich technologów, aby "zrobili" wskazany konkretnie chleb, taki jak sprzedaje Biedronka - mówi Piętka.

 

Więcej na portalspozywczy.pl

Reklama

Lista tagów

Zobacz komentarze (4)

Proszę podać imię
Proszę wpisać treść komentarza
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum