Allo Allo z projektem wnętrza od Forbis Group

Allo Allo ma przyciągać klientów zapachem świeżego pieczywa, wypiekami prosto z pieca i przygotowywanym na miejscu jedzeniem. Z tego względu projektanci Forbis Group skupili się na stworzeniu otoczenia eksponującego proces powstawania posiłków. W projekcie znalazła się otwarta kuchnia, dzięki, której klient może na własne oczy zobaczyć jak tworzy się jego sałatka, czy pizza. Długa, przeszklona lada zaprasza do poczęstowania się tartami, ciastami, czy włoskimi przekąskami. Specjalne rolę odgrywają produkty flagowe – świeże, wypiekane na miejscu pieczywo. - W strefie baru zaprojektowaliśmy drewniane półki, na chleby i bułki, tak, aby poprzez odpowiednią ekspozycję stały się one elementem wystroju lokalu. W koszach, znajdujących się w restauracji znajdziemy bagietki i świeże kajzerki – mówi Agnieszka Sarwas, projektantka Forbis Group.
Klimat wnętrza to industrialna nowoczesność przełamana domowymi akcentami. Surową przestrzeń stworzoną poprzez betonowe ściany, białe kafle, metalowe, obciągnięte siatką regały ocieplają kwietniki, niebieskie tapicerowane siedzenia, drewniane lamperie i konstrukcje w kształcie wznoszących się nad stolikami domków. Dużą wagę przywiązano do doboru oświetlenia – charakterystycznych lamp i neonów.
Lokal został podzielony na 3 strefy. Pierwszą z nich stworzono dla gości, którzy nie mają danego dnia potrzeby lub czasu na dłuższą wizytę w restauracji. Jest to strefa samoobsługowa, gdzie klient może zamówić jedzenie przy kasie, następnie usiąść przy stoliku i zjeść lub zabrać je na wynos. Część druga restauracji to miejsce, dla klientów, którzy chcą spędzić w niej więcej czasu. Jest to strefa z obsługą kelnerską, w której można zjeść obiad. Trzecią przestrzeń tworzy ogródek, gdzie można obejrzeć transmisje najważniejszych wydarzeń sportowych.