Bezglutenowe Paluszki rybne firmy PESCANOVA

W nowych bezglutenowych paluszkach rybnych PESCANOVA głównym składnikiem jest morszczuk capensis - znany u nas jako przylądkowy - bądź morszczuk kapski – najszlachetniejsza odmiana tej ryby. Jego mięso jest białe, kruche i delikatne, a co ważniejsze – chude i zdrowe. Morszczuk zawiera dużo dobrze przyswajalnego białka, nasyconych i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Jest także smacznym źródłem składników mineralnych, kwasów tłuszczowych Omega 3 i witamin w zdrowej diecie.
Do tej pory panierowane posiłki mogły sprawiać osobom z celiakią największy problem - bowiem zarówno bułka tarta, jak i różnego rodzaju otręby czy mąki nie mogły gościć w ich kuchni. Głównym składnikiem panierki bezglutenowych paluszków rybnych PESCANOVA są mąka ryżowa i kukurydziana. Dzięki temu przyrządzony posiłek nie będzie szkodliwy dla chorych na celiakie, a rezygnującym z glutenu ułatwi życie w zgodzie z prowadzoną dietą.
Produkty z oferty firmy PESCANOVA są dostępne w sieci sklepów Auchan, b1, hipermarketach CARREFOUR oraz w wybranych sklepach E.Leclerc.