Bezmięsny rozbudowuje ofertę. Boczek w kostce wkrótce w sieciach handlowych

Bezmięsne laboratorium
Bezmięsny pod koniec czwartego kwartału 2021 ogłosił start swojego Bezmięsnego laboratorium, jako części działu R&D, który miał pomóc firmie szybciej wprowadzać nowe produkty na rynek. Efekty już są widoczne – na rynku zagościły trzy nowe rodzaje Bezmięsnych plastrów: ostrzejsza wersja Bezmięsnego Salami pod nazwą Bezmięsne Salami Picante, Bezmięsna Suszona, czyli odpowiednik suchej krakowskiej oraz śródziemnomorski klasyk - Bezmięsne Chorizo.
Boczek w kostce
Dodatkowo, firma jako pierwsza postanowiła wypuścić boczek w kostce. Po sukcesie Bezmięsnego Boczku w plastrach, na półkach znajdziemy teraz inspirowany argentyńską kuchnią Bezmięsny Boczek w kostce chimichurri z natką pietruszki, słodko-kwaśny Bezmięsny Boczek w kostce w marynacie syrop klonowy z musztardą oraz Bezmięsny Boczek w stylu węgierskim z czosnkiem.
- Nasze najnowsze wędliny są rozwinięciem Bezmięsnego Salami, a Bezmięsne Boczki w kostce to gamechanger na rynku - mówi Rafał Czech, jeden z założycieli Bezmięsnego.