Reklama

DlaHandlu.pl – wiadomości handlowe, FMCG, ecommerce, franczyza, sieci handlowe

Reklama

Biedronka prezentuje kuchnię azjatycką

Dzięki współpracy z restauratorami: Kedarem Parabem i Pawłem Albrzykowskim, sieć stworzyła książkę kulinarną „Czas na Azję”. Na półki sklepów Biedronka trafi 22 lipca. To 120 przepisów m.in. kuchni chińskiej, indyjskiej, japońskiej czy koreańskiej do przygotowania przez każdego. Książkę można kupić lub dostać za darmo przy zakupie produktów z serii Asia Flavours za min. 20 zł z kartą Moja Biedronka.
Reklama

Biedronka od dawna zabiera klientów na kulinarne wycieczki za sprawą produktów z całego świata, ale i książek kucharskich. W czerwcu tego roku klienci sieci mieli okazję spróbować greckich specjałów i poznać tajniki tamtejszej kuchni dzięki książce „Czas na Grecję”. Trzema najchętniej wówczas kupowanymi greckimi delicjami były:

1. oliwa z oliwek
2. pita
3. chałwa.
Jak będzie teraz, przy promocji produktów kuchni azjatyckiej?  

W aktualnej ofercie z serii Asia Flavours znajdziemy azjatyckie klasyki, takie jak makaron ryżowy, mleczko kokosowe, kimchi czy sos teriyaki. Swoich sił w kuchni azjatyckiej możemy spróbować przygotowując np. sushi, ze specjalnie przeznaczonym do tego ryżem lub zawijając sajgonki z papieru ryżowego, wypełnione świeżymi i chrupkimi warzywami, które idealnie sprawdzą się jako letnia przekąska.

Oferta będzie obowiązywać od 22 lipca do 7 sierpnia br. Książka kosztuje 29,99 zł, ale wystarczy w tym czasie kupić produkty marki Asia Flavours za min. 20 zł z kartą Moja Biedronka, aby otrzymać książkę gratis. Przy zakupie produktów z tej linii za m.in. 20 zł oraz książki „Czas na Azję” na jednym paragonie – klient otrzyma od sieci rabat o wartości jednej książki (29,99 zł). Przy zakupie produktów za min. 40 zł z kartą Moja Biedronka oraz dwóch książek na jednym paragonie, rabat wynosi wartość dwóch książek (59,98 zł).

Do współpracy przy tworzeniu książki Biedronka zaprosiła Kedara Paraba, założyciela warszawskich restauracji Bombaj Masala. Przy opracowaniu receptur kuchni chińskiej, japońskiej czy wietnamskiej pomagał Paweł Albrzykowski, twórca restauracji Pod Norenami, wybitny znawca kuchni azjatyckiej, znany wśród chińskich kucharzy jako Nguen Kim Chang.

„Czas na Azję” to 120 przepisów na 232 stronach. Są tu azjatyckie klasyki, jak spring rolls, butter chicken, sushi, ale i mniej znane dania jak hara bara tikki czy sernik japoński.

Reklama

Lista tagów

Zobacz komentarze (0)

Proszę podać imię
Proszę wpisać treść komentarza
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do odwołania zgody oraz prawo sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem.

W dowolnym czasie możesz określić warunki przechowywania i dostępu do plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Jeśli zgadzasz się na wykorzystanie technologii plików cookies wystarczy kliknąć poniższy przycisk „Przejdź do serwisu”.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.