Bistro Marchewka będzie promować lokalne produkty
Centrum Lokalnej Kultury Kulinarnej Bistro Marchewka powstanie w Krakowie, aby realizować zadania dotyczące edukacji żywieniowej i ekologicznej. Celem jest także promocja produktów lokalnych - podaje biokurier.pl.

Fot. Adobe Stock. Data dodania zdjęcia 4 listopada 2022
Reklama
Centrum będzie otwarte na wiosnę, a teraz organizatorzy rozkręcają akcję crowdfundingową na portalu PolakPotrafi.pl, w której zachęcają mieszkańców Nowej Huty i Krakowa do współtworzenia tego miejsca. Pieniądze zbierane są na duży, drewniany stół, który będzie sercem "Marchewki".
Hasło akcji crowdfundingowej jest się kwintesencją idei Centrum Lokalnej Kultury Kulinarnej. Inicjator przedsięwzięcia, Fundacja Partnerstwo dla Środowiska w pomieszczeniach dawnej kawiarni Nowohuckiego Centrum Kultury chce stworzyć miejsce spotkań miłośników lokalnego jedzenia oraz małopolskich producentów i rolników. Celem jest edukacja żywieniowa i ekologiczna oraz promocja produktów lokalnych wiadomego pochodzenia.
Reklama