Reklama
Partner serwisu

DlaHandlu.pl – wiadomości handlowe, FMCG, ecommerce, franczyza, sieci handlowe

Ekspert: Tesco podnosi poziom oferty piekarniczej i ciastkarskiej

- Oferta pieczywa w Tesco w przeciągu ostatniego roku zmieniła się znacząco. Sieć stopniowo i w sposób ciągły podnosi poziom oferty piekarniczej, ciastkarskiej, cukierniczej oraz bistro - ocenia dla serwisu portalspozywczy.pl Andrzej Piętka z Akademii Wypieków.
Reklama

Piętka zauważa, że na półkach sklepów Tesco widać coraz większy udział sprzedaży produktów pochodzących z wypieku na miejscu i mrożonych. - To logiczne rozwiązania, bo ciągle narasta problem z pozyskaniem chętnych do sumiennej pracy piekarzy z doświadczeniem. W Tesco problem fachowości osób w piekarni był w przeszłości widoczny dla konsumenta szczególnie w momencie, gdy chciał o coś zapytać obsługę. Dzisiaj zmiany w asortymencie pieczywa trochę maskują ten problem przed kupującymi. Widać dobry efekt postawienia na nowe produkty i na wygodne rozwiązania logistyczno-sprzedażowe. Pieczywo jest coraz lepsze - dodaje przedstawiciel Akademii Wypieków.

Na plus Andrzej Piętka ocenia także poprawę sytuacji w zakresie oznaczenia produktów oraz oferty na regałach, lepszą i przestronniejszą komunikację w części piekarniczej, a także poprawioną ekspozycję stolików sprzedaży impulsowej.

Więcej na portalspozywczy.pl

Reklama

Lista tagów

Zobacz komentarze (0)

Proszę podać imię
Proszę wpisać treść komentarza
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum