Reklama
Partner serwisu

DlaHandlu.pl – wiadomości handlowe, FMCG, ecommerce, franczyza, sieci handlowe

IKEA pracuje nad innowacyjnym burgerem

SPACE10, innowacyjne laboratorium meblowego giganta IKEA, zaprezentuje zdrową alternatywę dla klasycznego hamburgera, w którym wołowina zastępowana jest burakami i mięsem z owadów. Laboratorium pracuje również nad "bezparówkowym" hot-dogiem.
Reklama

IKEA zaprezentowała w zeszłym miesiącu Veggie Dog, wegańską wersję hot-doga, która będzie dostępna latem. Następny w kolejce będzie Bug Burger, zdrowa wariacja na temat klasycznego hamburgera, w którym wołowinę zastąpiono mieszanką 100 gramów buraków ćwikłowych, 50 gramów pasternaku, 50 gramów ziemniaków i 50 gramów larw chrząszcza nocnego. Przekąska podawana będzie w białej bułce z dodatkiem rzodkiewki, buraka ćwikłowego, keczupu jagodowego, szczypiorku i mieszanki sałat.

To nie pierwszy raz, gdy SPACE10 prezentuje produkt będący alternatywą dla wegetarian i wegan. Kilka lat temu laboratorium przygotowało wegetariańskie klopsiki - danie, które znalazło się w asortymencie każdej restauracji Ikea.

Reklama

Lista tagów

Zobacz komentarze (2)

Proszę podać imię
Proszę wpisać treść komentarza
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum