Reklama
Partner serwisu

DlaHandlu.pl – wiadomości handlowe, FMCG, ecommerce, franczyza, sieci handlowe

Jakie warzywa i owoce najlepiej sprzedają się w Lidlu?

Najpopularniejsze owoce i warzywa pod względem sprzedaży w sklepach Lidla to: pomidor, papryka, ogórek zielony, ziemniaki, banany, cytryny, jabłka. Sieć handlowa Lidl zauważa także, że rośnie znaczenie asortymentu ekologicznego. Na Ryneczku Lidla zgodnie z naturalną sezonowością klienci znajdą takie produkty jak: BIO banany, BIO cytryny, BIO jabłka, BIO pomarańcze, BIO buraki, BIO marchew, BIO cebula, BIO pomidory, BIO ziemniaki, BIO cukinia, BIO awokado lub BIO dynia Hokkaido.
Reklama

Rośnie również spożycie grupy owoców i warzyw tzw. „miękkich”: maliny, borówki, jeżyny, awokado. Lidl jako jedyna sieć proponuje szeroki wybór awokado: zielone, hass oraz rzadziej spotykane bio awokado (sprzedawane w 2-paku). Lidl zauważa, że rośnie też trend na mini owoce i warzywa. Na ryneczku Lidla dostępne są m.in. mini banany, mini marchewki, mini pieczarki.

W Lidlu w ramach ofert pojawiają się takie egzotyczne rośliny jak: Okra, Mangostan, Pomelo żółte oraz premierowo na polskim rynku retail Pomelo czerwone. Ryneczek Lidla przyczynił się do rozpowszechnienia takich warzyw jak insalatina, czerwona kapusta pekińska, dynia Hokkaido, kapusta Pak Choi oraz przypomniał o topinamburze. 

Reklama

Lista tagów

Zobacz komentarze (1)

Proszę podać imię
Proszę wpisać treść komentarza
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum